Rachanda
Webdesign


WebHulp


Voordat de webpagina's gemaakt kunnen worden moeten een aantal zaken bepaald worden. Dit wordt gedaan middels het doorlopen van de volgende stappen.

 1. Nadenken over waar u uw website geplaatst wilt hebben.
 2. Layout type bepalen.
 3. Menustructuur maken.
 4. Teksten maken/aanleveren.
 5. Een aantal instellingen, waardoor de site goed door zoekmachines gevonden wordt (SEO)

  De punten 3 en 4 moeten met name door u zelf gemaakt of aangeleverd worden.
  Voor punt 5 zijn een aantal aspecten van belang i.v.m. het goed door zoekmachines gevonden worden (neemt u contact met ons op als u hier meer over wilt weten). Pas als deze punten ingevuld zijn kan daadwerkelijk aan het maken van de web-pagina's begonnen worden, middels ......
 6. de diverse webtechnieken

Als u hulp wilt bij het uitwerken van deze stappen voor uw website, neemt u dan contact op met:

webdesign@rachanda.nl
Pastoor Stassenstraat 6
6243BW Geulle
043-3654311


1) Waar u uw website geplaatst wilt hebben

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van websites, het gaat met name over hoe de website voor de gebruiker te vinden is, voorbeelden zijn:

members.home.nl/uw-web-site
www.xs4all.nl/~uw-web-site
www.uw-web-site.nl

dit is de zogenaamde Uniform Resource Locator (URL)

De eerste twee URL's zijn homepages die u kunt plaatsen bij de betreffende internet-provider. Voor plaatsings instructies kunt u bij uw provider terecht. Dit zijn websites met beperkte mogelijkheden, ze hebben geen eigen IP (Internet Protocol)-adres en het zijn meestal client-side websites.

Bij de derde URL is er sprake van een eigen domeinnaam.

Een domein naam is bijvoorbeeld: uw-web-site.nl, hiervan is het .nl deel het top-level-domein (TLD). Het deel uw-web-site van het domein moet worden aangevraagd/geregistreerd bij SIDN.

Hier kunt u uw gewenste domein naam invullen om te zien of het domein nog vrij is:

Ziet u 'Verhuis' dan is de domeinnaam al in gebruik. Alleen domeinen waarbij staat 'bestel' zijn nog vrij, dat zou uw toekomstige website toegang kunnen worden.

Belangrijk: Een goede keuze van een naam voor uw-web-site is van belang i.v.m. het goed door zoekmachines gevonden worden. Neemt u contact met ons op als u hier meer over wilt weten.

De daadwerkelijke registratie van een domeinnaam kunt u via een Webhosting-provider zoals b.v. YourHosting realiseren. Of u neemt contact met ons op.

Naast een domeinnaam heeft u ruimte op 'n server computer nodig om uw webpagina's te kunnen plaatsen. Dit kan op verschillende manieren:

 1. Doorlinken naar een andere URL, b.v. members.home.nl/uw-account.
 2. Server ruimte huren bij 'n Webhosting-provider.
 3. Een eigen webserver gebruiken.

De punten 2 en 3 zijn mogelijk middels verschillende server-side technieken. Wilt u hulp bij het bepalen welke technieken u nodig heeft voor uw website, neemt u dan contact met ons op.


2) Layout type bepalen.

Verschillende Layout types zijn mogelijk, binnenkort zullen we hier een aantal layout voorbeelden plaatsen.

Een aantal layout mogelijkheden kunt u al zien op onze portfolio-pagina.


6) ...de diverse webtechnieken

Om goede websites te maken zijn vele technieken nodig om tot een goed resultaat te komen. U zult u dan moeten verdiepen in verschillende technieken en verschillende tools moeten aanschaffen en leren kennen.

Door in één keer alle technieken tegelijk te proberen toe te passen, zal de kans dat uw (eerste) website tot een succesvol einde komt niet zo groot zijn.

Het is beter om geleidelijk aan website ervaring op te doen. Het is verstandig om uw eerste webpagina heel simpel te houden door alleen XHTML en CSS te gebruiken.

Daarmee zijn al goed uitziende websites te maken. Nadat u al één of meerdere website(s) gerealiseerd heeft, kunt u bij het maken van uw volgende website(s) een volgende techniek toevoegen.

Beste is te beginnen met de technieken:

 • XHTML en CSS

Voor de opvolgende website (of een redesign van de eerste website) kunt u als technieken toevoegen:

 • DOM en JavaScript

Gaat u later meer professionele websites maken (b.v. webwinkels), dan krijgt u te maken met technieken als:

 • XML
 • XSLT
 • PHP
 • ASP(X)
 • MySql
 • Web2: Ajax (of Fjax)