Rachanda
Webdesign


Mee-denkende Web Editors....

Ook web-editor's produceren niet altijd een correct oplossing. Zo'n situatie is soms zelfs onwerkbaar. Zeer irritant is het weer overschreven worden(door de Edittor) van met de hand gemaakte wijzigingen. Zo'n editor volgt vaak bepaalde regels (zo is het geprogrameerd), zo'n regel kan fout zijn. corrigeert u dit (terecht) met de hand, dan is het erg irritant als de editor uiteindelijk uw correcties weer overschrijft met de incorrecte oplossing.

==> Dit is een algeheel gegeven in techniek... zolang de Tools goed werken is er niets aan de hand maar er zullen altijd gevallen voorkomen waarbij de tool 'n bepaald punt laat afweten dan moet de gebruiker het met de hand oplossen, en dan moet de gebruiker als nog de kern/basis kennen dan wel gaan uitzoeken.


Bekende Editors

De hiergenoemde editors zijn de betere HTML editors. Toch hebben ook deze editors elk zo hun voor en nadelen. De editors zijn goed bruikbaar, maar men komt nog steeds situaties tegen waarbij de gebruiker zelf in de (X)HTML-code moet graven en dus bekend moet zijn met de (X)HTML taal.

Dreamweaver

Waarschijnlijk een van de meest gebruikte editor is de editor Dreamweaver. Dreamweaver is van oorsprong afkomstig van de fabrikant 'Macromedia'. Macromedia is niet meer..., het is overgenomen door Abobe. De laatste versie van macromedia is 'Macromedia Dreamweaver 8'. Adobe gebruikt nog steeds de naam 'Dreamweaver' vanwege de goede naams bekendheid. Momenteel is een opvolgende versie van DreamWeaver beschikbaar onder de naam: Adobe Dreamweaver CS3

GoLive

Adobe heeft momenteel ook een HTML editor onder eigen naam gemaakt, dit is Adobe GoLive CS2. Deze editor staat bekend om de goede css ondersteuning. Een mogelijk nadeel is dat de editor gebruikt maakt van 'components' waarbij het gebruik maakt van speciale tag's

  • csobj
  • csimport
  • csactions
  • csactiondict

Het probleem van deze tag's is dat het geen officiele tag's zijn, deze tag's zijn nergens te vinden op w3c. Het gebruik van deze tag's is dan ook af te raden.Uw reactie op bovenstaande items wordt zeer op prijsgesteld. Mogelijk leiden uw opmerkingen tot een nog gedetailleerder inzicht van deze materie.

Als u iets kunt toevoegen dan wel verbeteren aan deze pagina dan wordt uw commentaar in deze pagina opgenomen.

Daarom gaarne Uw reactie(s)